فتق ورزشی

فتق ورزشی

فتق ورزشی چیست؟ بروز فتق ورزشی چه علل و علائمی دارد؟ این نوع فتق، چگونه تشخیص داده می‌شود؟ درمان فتق ورزشی از چه روش‌هایی صورت می‌گیرد؟ چگونه می‌توان از فتق ورزشی پیشگیری کرد؟

فتق ورزشی و یا پوبالژی ورزشی یکی از انواع فتق است که شامل بیرون زدگی در ناحیه کشاله ران بوده و هنگامی رخ می‌دهد که عضلات و یا تاندون‌های دیواره تحتانی شکم، ضعیف شده باشد. فتق ورزشی که در واقع به هر گونه کشیدگی و یا پارگی در بافت‌های نرم موجود در ناحیه کشاله ران گفته می‌شود، در ورزش‌هایی با تغییر جهت ناگهانی یا حرکات پیچشی و ورزش‌های رقابتی مانند فوتبال، هاکی و …، احتمال بروز بیشتری خواهد داشت. در این مقاله به فتق ورزشی و موضوعات مرتبط با آن پرداخته‌ایم، با ما همراه باشید در مورد این نوع فتق، آگاهی و شناخت بیشتری پیدا کنید.

درمان فتق ورزشی

علل فتق ورزشی

علت اصلی بروز فتق ورزشی، در واقع همان حرکات تند و پیچشی ورزش‌های مختلف مانند کشتی، هاکی روی یخ، دوندگی با سرعت، فوتبال، پرتاب نیزه، اسکیت، لگد زدن به توپ و … است. در واقع ورزش کردن گرچه یک فعالیت تاثیرگذار در سلامتی فرد است، اما در صورتی که غیر اصولی، اشتباه و یا نابه‌جا انجام شده و یا شامل می‌تواند عوارضی نیز برای بدن به دنبال داشته و فشار زیادی به ماهیچه‌ها و عضلات بدن وارد کند. البته این نوع فتق گرچه در افراد ورزشکار شایع‌تر بوده و احتمال بروز بیشتری دارد، اما در دیگر افراد نیز ممکن است بروز کند.

علائم فتق ورزشی

از جمله علائمی که فتق ورزشی در فرد ایجاد می‌کند، ایجاد درد هنگام ورزش کردن است که ممکن است پس از استراحت کردن کاهش یافته و درد کمتری متوجه فرد باشد. همچنین ممکن است فتق ورزشی، آسیب جدی‌تر و حادتری را در فرد ایجاد کند که در نتیجه درد شدیدتری را نیز در فرد به دنبال خواهد داشت. افزون بر این احتمال دارد پارگی اولیه ایجاد شده در اثر فتق ورزشی، درد ناگهانی و شدیدی برای فرد داشته باشد و یا نسبت به لمس شدن، حساس بوده و در فرد ایجاد درد و ناراحتی کند.

فتق ورزشی برجستگی مشخص و آشکاری را در کشاله ران فرد ایجاد نخواهد کرد، گرچه احتمال دارد به فتق اینگوینال نیز تبدیل شود.

درمان فتق ورزشی

فتق ورزشی با محدود کردن توانایی‌های فرد و ایجاد احساس درد و ناراحتی در او، ادامه فعالیت‌های روزانه و یا فعالیت‌های ورزشی او را با مشکل مواجه کرده و باید هرچه سریع‌تر برای درمان آن به متخصص جراح عمومی خوب در قزوین مراجعه کند. چرا که بعد از درمان فتق ورزشی ضمن آن که فرد می‌تواند به روال معمول زندگی خود بازگردد، احتمال بروز فتق اینگوینال و یا دیگر عوارض بعدی نیز کاهش خواهد یافت.

برای درمان فتق ورزشی از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود و پزشکان متخصص عموما بسته به شرایطی که فرد در آن به سر می‌برد، ترکیبی از روش‎های مختلف درمانی را به کار خواهند برد. از جمله روش‌های‌ موثر در درمان فتق ورزشی نیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارو درمانی

دارو درمانی برای فتق ورزشی شامل استفاده از داروهای ضدالتهابی و غیراستروئیدی (NSAIDs) است که در صورت تشخیص پزشک برای بیمار تجویز خواهد شد. این داروها می‌توانند تورم و درد ناشی از فتق ورزشی را به خوبی کاهش داده و فرد بیمار را از این طریق، تسکین دهند.

  • استراحت

استراحت کردن نیز به روند درمان فتق ورزشی و بهبودی بیمار کمک بسیاری خواهد کرد. شما همچنین می‌توانید هنگام استراحت کردن، از کمپرس یخ برای تسکین درد و تورم‌های ناشی از فتق ورزشی استفاده کنید.

  • تزریق کورتیزون

تزریق کورتیزون یکی دیگر از روش‌های درمان فتق ورزشی است که در صورت تجویز پزشک انجام خواهد شد. این روش معمولا در مواقعی استفاده می‌شود که دیگر روش‌های درمانی موثر واقع نشده باشد.

  • فیزیوتراپی

فیزیوتراپی و استفاده از تمرینات قدرتی و همچنین، تمرینات انعطاف پذیری بدن، سبب تقویت ماهیچه‌های ضعیف شده و ضمن کمک به درمان فتق ورزشی، از گسترش و یا بروز مجدد آن به خوبی جلوگیری می‌کند.

  • توانبخشی

برنامه توانبخشی شامل تمرینات ورزشی و  تمرینات قدرتی مناسب است که پس از عمل جراحی فتق در افرادی که به تشخیص پزشک به انجام جراحی برای ترمیم بافت‌های آسیب دیده نیاز داشته‌اند، باید برای مدت زمان طولانی و مشخصی انجام شود. تمرینات توانبخشی ضمن تسکین درد، به بازیابی قدرت و دامنه حرکتی فرد کمک بسیار بزرگی کرده و سبب می‌شود تا او هرچه سریع‌تر برای انجام فعالیت‌های ورزشی منظم و روزانه خود آماده شود.

مطالب مرتبط

فتق ورزشی

فتق ورزشی چیست؟ بروز فتق ورزشی چه علل و علائمی

فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *