Search
Close this search box.
سرطان لوزالمعده یا پانکراس

سرطان لوزالمعده

سرطان پانکراس یکی از شایع ترین سرطان هایی است که در دسته بیماری های خطرناک قرار می گیرد. آشنایی با علائم آن می تواند تا حدودی اقدام برای انجام روند تشخیص و درمان را پیش بیاندازد. به موازات این که روند تشخیص و درمان بهنگام انجام شود، میزان موفقیت درمان نیز افزایش خواهد یافت. در ادامه مقاله در بخش های مختلفی به ارائه جزئیاتی در خصوص سرطان لوزالمعده خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

در خصوص سرطان کبد و درمان آن بیشتر بدانید.

لوزالمعده

لوزالمعده یکی از اندام های داخلی می باشد که در پشت معده قرار گرفته است. این اندام با ترشح هورمون هایی به هضم مواد غذایی کمک می کند.

لوزالمعده انسولین و سایر هورمون هایی را که برای هضم غذا نیاز است را تولید می کند. هورمون های تولید شده توسط لوزالمعده وارد جریان خون می شود. به همین دلیل در تمامی بدن منتشر می شود.

انسولین که از لوزالمعده ترشح می شود، به کنترل قند خون کمک زیادی می کند.

لوزالمعده یا پانکراس

 

سرطان لوزالمعده یا پانکراس

سرطان لوزالمعده در شرایطی رخ می دهد که سلول های داخلی غده لوزالمعده روند تکثیر و رشد زیادی داشته باشند. زمانی که رشد سلول های لوزالمعده از روند طبیعی خود خارج شود و بیش از حد طبیعی رشد کنند تومورهای سرطانی در بخش های مختلف لوزالمعده شکل می گیرند.

در صورتی که در یک بخش از لوزالمعده یک توده تشکیل شود قابلیت انتشار به بخش های دیگر را پیدا می کند و منجر به بروز خطرات و پیامد های جدی خواهد شد. به همین دلیل است که این بیماری در لیست سرطان های خطرناک قرار می گیرد و باید سریعاً روند درمان برای افراد مبتلا آغاز شود.

 

علائم و نشانه های سرطان لوزالمعده

افرادی که به این نوع سرطان مبتلا می شوند عمده علائمی که در آن ها بروز و ظهور خواهد یافت، موارد زیر هستند:

  • زردی یا یرقان: زرد شدن پوست یا سفیدی چشم ها از عمده علائمی است که در بیماران مشاهده می شود.
  • مسدود شدن روده ها
  • احساس درد: افراد مبتلا در بخش های مختلف کمر و شکم، درد های غیر قابل توجیه را تجربه می کنند.
  • کاهش وزن و لاغر شدن: افرادی که به این بیماری دچار می شوند، گزارش می کنند که کاهش وزن شان بدون علت خاصی بوده است و هیچ دلیلی را نمی توانند برای آن پیدا کنند.
  • کم رنگ شدن مدفوع
  • پررنگ شدن ادرار و تیره شدن رنگ آن
  • بی اشتهایی

مهم ترین نکته در خصوص علائم و نشانه های این بیماری این است که مبتلایان در مراحل ابتدایی این بیماری هیچ گونه علامت خاصی را تجربه نمی کنند. بنابراین زمانی که این بیماری به مراحل پیشرفته تری رسید، علائم آن ظاهر می شوند. در اغلب موارد زمانی که ظهورات بالینی این بیماری رخ می نماید، پیش از آن تومورهای سرطانی به سایر بخش های بدنی نیز گسترش پیدا کرده است. در نتیجه روند درمان پیچیده و دشوار می شود.

 

علل بروز سرطان لوزالمعده

مهم ترین دلایل و عواملی که در ایجاد این بیماری نقش دارند:

  • استفاده از سیگار و دخانیات: به طور تقریبی 30 درصد از کسانی که به این بیماری دچار می شوند دلیل بیماریشان با این عامل ارتباط دارد.
  • افزایش وزن و عدم تعادل وزن
  • عدم انجام فعالیت های ورزشی به طور مداوم و با برنامه مشخص و منظم
  • عدم استفاده از انواع سبزیجات و میوه جات یا کاهش میزان این مواد مصرفی در برنامه غذایی
  • استفاده از انواع غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی از چربی و کلسترول هستند.
  • استفاه از انواع نوشیدنی های الکلی به مقدار زیاد و طولانی مدت
  • ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت یا التهاب در پانکراس
  • آسیب دیدگی و ترومای شدید در ناحیه کبد

 

سرطان لوزالمعده چگونه تشخیص داده می شود؟

این بیماری با روش های تشخیصی مختلفی قابلیت شناسایی دارد. به همین دلیل مراحل تشخیصی برحسب شرایط بیمار پشت سر گذاشته می شود.

سرطان لوزالمعده یا پانکراس

مهم ترین روش های تشخیص بروز سرطان لوزالمعده موارد زیر هستند:

  • معاینات فیزیکی ابتدایی و شرح حال گیری: پزشکان متخصص با بررسی رنگ پوست و چشم ها و همچنین شرح حال گیری می توانند تا حدودی وضعیت بیماری افراد را ارزیابی کنند.
  • تجویز آزمایش: با انجام آزمایش ادرار، خون و مدفوع می توانند روی نمونه های برداشت شده روند تشخیص را انجام دهند. در صورتی که موارد مشکوکی در آن ها یافت شود می توانند به تشخیص های اولیه برسند.
  • سی تی اسکن
  • بیوبسی یا نمونه برداری
  • سونوگرافی

تمامی موارد فوق با توجه به وضعیتی که افراد تجربه می کنند انجام می شود. به همین دلیل ممکن است که یکی از روش های فوق به طور کلی بتواند وضعیت بیمار را روشن کند و اطلاعات زیادی را در اختیار متخصصین قرار دهد.

مرحله تشخیص پیش از درمان از مهم ترین مراحلی است که باید با دقت بالا انجام شود. زیرا که مسیر درمانی را برای متخصصین واضح می کند تا بتوانند بهترین روش درمانی را برای سرطان لوزالمعده افراد انتخاب کنند.

 

انواع روش های درمانی سرطان پانکراس

روش های درمانی سرطان لوزالمعده متعدد و مختلف است. با توجه به شرایطی که افراد تجربه می کنند یکی از انواع روش های درمانی انتخاب می شود تا به بهبود وضعیت بیماران و نیز به کاهش علائم بیماری افراد کمک کند.

جراحی سرطان لوزالمعده

در ابتدا افراد تحت عمل جراحی سرطان لوالمعده قرار می گیرند. جراحی جزء درمان های اولیه محسوب می شود و علیرغم این که روش درمانی سنتی محسوب می شود اما همچنان برای بهبود وضعیت بیماران این روش درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

در ادامه برای این که احتمال عود سلول های سرطانی به کمترین میزان ممکن برسد از روش های شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده می کنند. به همین دلیل این روش ها، تکنیک های درمانی مکمل محسوب می شوند.

 

خاتمه

در بخش هایی که در طول مقاله آمد، تلاش کردیم مهم ترین موضوعاتی که از سوی افراد مختلف مورد پرسش گری قرار می گیرد را طرح کنیم و پاسخ جامعی به ان ها دهیم.

توصیه می شود که روند درمان را نزد بهترین متخصصین در این زمینه پشت سر بگذارید. زیرا به میزانی که متخصص از مهارت های علمی و عملی بیشتری برخوردار باشد می تواند تکنیک های بهتری را در جهت درمان شما بکار گیرد. در نتیجه احتمال موفقیت درمان افزایش می یابد.

اگر در زمینه جراحی سرطان لوزالمعده سوالی دارید می توانید در انتهای همین مقاله بخش نظرات آن را با دکتر نادر خواجه شاهزانیان متخصص جراحی عمومی و جراحی سرطان دستگاه گوارش مطرح کنید.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *