درمان فتق هیاتال با رژیم غذایی چگونه انجام میشود؟ مواد غذایی مفید و مناسب برای افراد مبتلا به فتق هیاتال شامل چه باید و نبایدهایی است؟ تغذیه و رژیم غذایی در درمان خانگی فتق هیاتال چه نقشی دارد؟ تغذیه و مصرف غذاهای مناسب چگونه باعث جلوگیری از ابتلا به بیماری فتق هیاتال و یا عوارض آن خواهد شد؟ هنگام ابتلا به بیماری فتق هیاتال چه باید بخوریم؟ درمان طبیعی فتق هیاتال از طریق تغذیه چقدر اثربخش خواهد بود؟
در این مقاله به معرفی رژیم غذایی مفید برای درمان فتق هیاتال و باید و نبایدهای آن پرداختهایم تا ضمن جلوگیری از عوارض و شدیدتر شدن علائم ناشی از این بیماری، بتوانید روند درمانی فتق هیاتال را در بدن خود سرعت بخشیده و هرچه سریعتر، بهبود پیدا کنید.

غذاها و نوشیدنی های مناسب برای فتق هیاتال
یک رژیم غذایی مفید برای فتق هیاتال، شامل غذاها و نوشیدنیهایی غیر اسیدی یا با اسید کم است که تولید اسید معده را افزایش نخواهند داد. چرا که از این طریق، یکی از علائم اصلی فتق هیاتال که رفلاکس اسید است، تا حد بسیار بالایی کاهش یافته و درد و ناراحتیهای بعد از مصرف برخی از مواد غذایی را به خوبی برطرف خواهد کرد.
غذاهای دارای فیبر بالا مانند مواد غذایی سبوسدار نیز در درمان بیماری فتق هیاتال، کاملا مفید و موثر هستند؛ چرا که این مواد غذایی به دلیل فیبر بالایی که دارند، به کاهش رفلاکس معده کمک خواهند کرد.
از جمله غذاها، میوهها، سبزیجات و نوشیدنیهایی که دارای این ویژگیها بوده و برای این بیماری مناسب هستند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- غلات سبوس دار
- مصرف پروتئین بدون چربی
- استفاده از آجیل و دانههایی مانند بادام و تخم چیا
- آبمیوههای سالم و طبیعی مانند آب هویج، آب کلم و …
- میوههایی مانند سیب، خربزه، گلابی، موز، انواع توتها و …
- ماست و همچنین، شیرهای گیاهی مانند شیر بادام، شیر سویا و …
- سبزیجاتی مانند سبزیجات برگ دار، کنگر فرنگی، مارچوبه، لوبیا سبز، هویج، کدو حلوایی، سیب زمینی شیرین، نخود فرنگی و …
- مواد غذایی پروبیوتیک و یا تخمیر شده مانند ماست پروبیوتیک، کفیر، پنیر، نعناع، ترشی، کرفس، توفو، کلم ترش، آب دوغ، کامبوچا و …، و یا مصرف مکمل پروبیوتیک
بیشتر بخوانید: شایع ترین انواع فتق در مردان
غذاها و نوشیدنی هایی که باید از آنها اجتناب کرد
هنگام ابتلا به فتق هیاتال افزون بر مراجعه به متخصص جراح عمومی در قزوین، بهتر است از مصرف برخی از غذاها، خوراکیها و نوشیدنیها پرهیز کنید که عمدتا شامل نبایدهای رژیم غذایی مربوط به رفلاکس معده بوده و بهتر است از آنها اجتناب کنید. این ماده غذایی که برای بیماری فتق هیاتال مناسب نبوده و بهتر است آنها را مصرف نکنید، عبارتند از:
- نعناع
- پیاز و سیر
- شکلات و کاکائو
- غذاهای سرخ شده
- غذاهای دارای سدیم زیاد
- غذاهای پر ادویه و چاشنیدار
- برخی از مرکبات مانند پرتقال، لیمو و …
- گوجه فرنگی و همچنین مواد غذایی تهیه شده از آن مانند سس کچاپ، رب گوجه فرنگی و …
نوشیدنیهایی شامل: نوشیدنیهای الکلی مانند شراب و آبجو، شیر کامل، نوشیدنیهای کافئیندار مانند قهوه، چای و …، نوشیدنیهای گازدار مانند آب گازدار، نوشابه، سودا و …
نکات مهم در رژیم تغذیه مناسب برای افراد مبتلا به فتق هیاتال
افزون بر انتخاب نوع مواد غذایی سالم و مناسب برای فتق هیاتال و پرهیز از مصرف غذاها و نوشیدنیهای نامناسب، لازم است بدانید روش طبخ غذا نیز تاثیر مهمی در روند بهبودی داشته و از اهمیت بالایی برخوردار است. به عنوان مثال مصرف غذاهای سرخ شده، علائم فتق هیاتال از جمله سوزش سر دل را تشدید کرده و به همین دلیل بهتر است برای طبخ غذای خود، از روشهای بهتر و سالمتری استفاده کنید.
- پرخوری و مصرف بیش از غذاها و خوراکیها نیز، علائم شما را بدتر کرده و روند بهبودی را کندتر خواهد کرد. علاوه بر موارد گفته شده، نکات مهم دیگری وجود دارد که در ادامه به آنها پرداختهایم:
- سعی کنید برای طبخ غذاهای خود از چربیهای سالم مانند روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن آووکادو و … استفاده کنید.
- غذاهای دارای فیبر بالا را در برنامه غذایی خود قرار داده و مصرف آن را افزایش دهید. همچنین تا جایی که ممکن است از غذاها و خوراکیهای فرآوری نشده که فیبر بالاتری دارند، استفاده کنید.
- نوشیدن آب به میزان کافی در طول روز؛ البته میتوانید کمی آب لیمو به آن اضافه کرده و آب طعم دار بنوشید. ضمن آن که نباید نگران اسیدی بودن لیمو باشید چرا که لیمو و یا آب لیمو، بعد از مصرف در داخل بدن متابولیزه شده و به یک ماده قلیایی تبدیل خواهد شد.